Muizenberg

Bekendste bezienswaardigheden Kaaps Schiereiland

Omgeving Kaapstad Tafelberg Waterfront Stad Kirstenbosch Chapmans Peak Drive Simons Town Kaap Robben Island Ratanga Junction St James Boyes Drive Kalk Bay FishoekStad

Naar boven

Tafelberg
Tafelberg

De Tafelberg is een van de beroemdste bergen van de wereld! Deze ietwat vreemde berg torent 1086 m boven de stad uit en is 450 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere lagen zijn karakteristieke platte vorm. Het uitzicht vanaf dit plateau is werkelijk fenomenaal en mag u niet missen. U kijkt niet alleen uit over Kaapstad, maar ook zie u het Hely-Hutchinson meer, de Back Table, de False Bay, Cape Point en de Kirschtenbosch National Botanical Gardens. Er leven honderden soorten flora en fauna op de berg, zoals de Disa-orchidee - ook wel de 'trots van de Tafelberg' genoemd - en de zeldzame spookkikker. U kunt op verschillende manieren naar de top van de berg, waar onlangs enkele goed beveiligde uitkijkplatforms zijn aangelegd. Er zijn maar liefst 300 wandelroutes! Informeer van tevoren wel even naar het weer want dit opeens omslaan én draag goede wandelschoenen. Bent u in een minder sportieve bui? Dan kunt u met de kabelbaan die u in vijf minuten naar boven brengt.

Tafelberg De kabelbaan vertrekt een paar keer per uur bij de Lower Cable Station aan de Tafelberg Road. Let op: de kabelbaan is niet in gebruik wanneer het stormt. De wandelroutes zijn niet gemakkelijk en vragen enige conditie. De makkelijkste is de Platteklip Gorge Walk die ongeveer 2,5 uur duurt. Maak nooit een wandeling alleen en vertel anderen dat u van plan bent de berg te beklimmen. Neem water, voedsel en een mobiele telefoon mee en zorg voor goed schoeisel.
Link: www.tablemountain.net

Naar boven

Waterfront

Waterfront Het Victoria & Albert Waterfront, in de volksmond Waterfront genoemd, is het walhalla voor winkelliefhebbers. Hier vindt u boetieks van grote modemerken maar ook alternatieve kledingzaakjes, cadeaushops, costmestica- en gezondheidswinkels en tientallen etnische winkeltjes. U kunt hier in een van de vele restaurants eten met uitzicht op de haven, live muziek luisteren in de verschillende cafés en excursies door de haven maken of met de boot naar eilanden en stranden in de omgeving, zoals het Robbeneiland. U kunt er ook naar de bioscoop, het theater, het South African Maritime Museum en u vindt er de Two Oceans Aquarium. Hierin loop u door glazen tunnels waaromheen allerlei tropische vissen zwemmen.Ook is er een IMAX-bioscoop gevestigd. In de Clock Tower vindt u Cape Town Tourism voor veel informatie over de stad.

Het Waterfront heeft een prachtige Victoriaanse bouwstijl me gotische elementen. Prince Alfred, de tweede zoon van Queen Victoria van Groot-Brittannië, legde hier in 1860 de eerste steen voor een nieuwe haven van Kaapstad. Tegenwoordig is het een van de grootste toeristische attracties van Kaapstad en in 1988 ook opgezet om meer bezoekers naar de haven te trekken. Maar de charme van deze haven is dat deze nog gewoon door de locals wordt gebruikt. Probeer hier eens 's ochtends vroeg te zijn en u ziet visserslui hun boten optuigen voor hun tocht naar de Atlantische Oceaan en ander havenpersoneel zie u druk in de weer op het vasteland. Op de houten flonders kunt u Kaapse Robben zien zonnen! 's Middags begint de Waterfront helemaal te leven wanneer de toeristen én locals komen winkelen en relaxen op de terrassen. Aanrader is een wandeling langs de historische en nieuwe architectuur van de Waterfront voor een interessant beeld van zowel de geschiedenis als de toekomst van dit belangrijke stukje Zuid-Afrika.

Het Victoria & Albert Waterfront ligt aan de Table Bay in het centrum van Kaapstad.
Link: www.waterfront.co.za

Naar boven

Robben Island

Robben Island Robbeneiland ligt 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan en is beroemd geworden als de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Al in 1638 deed het eiland dienst als strafkolonie van de Hollanders en bleef tot 1991 een gevangeneneiland. In dat jaar - toen ook Mandela werd vrijgelaten uit de Pollsmoor Prison - werd de aandacht gevestigd op de bijzondere natuur van het Robbeneiland. Hier broeden namelijk zeldzame vogels en leven er zeehonden (vandaar de naam Robbeneiland). Maar natuurlijk is het eiland ook een historisch monument en staat het sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt er een tour maken langs de gevangenis waar Mandela heeft gezeten, de kalksteengroeve, de Governor's House en verschillende soorten dieren. De kans is groot dat deze wordt geleid door een ex-gevangene en krijgt u een indringende, vaak bittere maar erg interessante weergave van geschiedenis van het eiland. Boekt u tour van tevoren om zeker te weten dat u mee kunt, want dit mag u eigenlijk niet overslaan wilt u een goed beeld van Zuid-Afrika krijgen. Er vertrekken elke dag diverse ferries naar Robbeneiland vanuit de Victoria & Albert Waterfront. Informeer bij Cape Town Tourism aan de Waterfront naar de tours.
Link: www.robben-island.org.za

Naar boven

Cape of Good Hope

Cape of Good Hope Een must voor een ieder die een bezoek aan Kaapstad brengt : u moet de echte Kaap gezien hebben. Hoewel dit bijzondere stukje land niet het meest zuidelijkste puntje van Afrika is, dat is namelijk Cape Agulhas, was het voor de dappere zeehelden van toen een belangrijk keerpunt in hun gevaarlijke ondernemingen. Cape Point is gelegen in een natuurreservaat en per auto te bereiken. Vanaf de parkeerplaats, alwaar ook een restaurant gelegen is, kan de vuurtoren te voet of met een speciale taxi worden bereikt.
Oppassen hier voor de bavianen !
Link: www.capepoint.co.za

Naar boven

Chapman's Peak Drive

Chapman's Peak Drive Chapman's Peak drive tussen Noordhoek en Hout Bay aan de Atlantische Kust op de Zuid West - tip van Zuid Afrika is een van de spectaculairste kustwegen in de wereld. Deze 9 km lange weg met 114 bochten kronkelt zich langs Chapmans Peak, the 593 meter uitloop van Constantia Berg en volgt en rotsachtige kustlijn met prachtige vergezichten.
Link: www.chapmanspeakdrive.co.za
Naar boven

Kirstenbosch

Kirstenbosch Kirstenbosch Botanical Garden strekt zich uit aan de oostelijke heuvels van Tafelberg. Het is aangelegd in 1913. Het gebied is 530 ha en zo'n 6000 verschillende plantensoorten zijn hier te bewonderen. Erg populair zijn de Sunset Summer concerts die over het algemeen op zondagen om 1730 plaats vinden. De muziekstijl is licht klassiek. Link: www.sanbi.org/frames/kirstfram.htm
Naar boven

Ratanga Junction

Ratanga Junction Attractiepark Ratanca Junction ligt aan de snelweg N1, afslag 10 op een gebied van 20 hectare, zeer goed begroeid met prachtige subtropische vegetatie en allerlei waterpartijen. Het park is geopend in 1998. Voor iedereen, groot en klein is hier wat te beleven.
Link: www.ratanga.co.za
Naar boven

Simon's Town

Simon's Town is gesticht in 1743 door de eerste gouveneur van de Kaap, Simon van der Stel. Nadat de Engelsen de Kaap overnamen in 1806, werd het stadje de basis voor de Zuid Afrikaanse Marine, en dat is het nog steeds. Simon's Town, met z'n Victoriaanse en Cape - Dutch huizen is een leuk kustplaatsje. De restaurants and coffeeshops in de Main Road en ook de nieuw ontwikkelde havenkade zijn zeer uitnodigend om hier wat tijd door te brengen.
Link: www.simonstown.com
Naar boven

Fishhoek

Fishhoek De trein van Muizenberg naar Simon's Town volgt nabij Fish Hoek de kustlijn , vlak bij het prachtige strand. Het strand is zeer populair bij surfers en families met kinderen.
Link: www.fishhoek.com
Naar boven

Kalkbay

Kalkbay Kalkbay is een zeer aantrekkelijk plaatsje voor toeristen. Het heeft niet veel strand, maar het kleine vissershaventje is zeer levendig en interessant. Aan het einde van de ochtend komen de vissersboten terug van hun vangst en wordt de vis, vooral snoek, op de kade schoongemaakt en verhandeld. Er zijn twee zeer goede visrestaurants aan de haven. Langs de hoofdstraat van Kalkbay zijn veel antique winkeltjes, art galleries, boekenwinkels en koffie-shops. Veel artiesten bewonen de Victoriaanse huizen boven Main Road.
Kalkbay bevindt zich op loopafstand van Muizenberg.
Link: www.thepeninsula.co.za/kalkbay
Naar boven

St James

St James St. James is een klein plaatsje tussen Kalkbay en Muizenberg . Het bijzondere aan St. James is de tidal pool met de foto-genieke strandhuisjes Op loopafstand te bereiken vanaf Muizenberg via de catwalk.

Naar boven

Boyes Drive

Boyes Drive Boyes Drive loopt van Tokai naar Kalkbay langs Valsbaai en vanaf deze schitterende weg hebt u een geweldig uitzicht over de baai.

Naar boven

Wijnroute

Naar boven

Beaches

Stranden rondom Kaapstad Seapoint Clifton Camps Bay Landudno Sandy Bay Blouberg Hout Bay Fish Hoek Scarborough Glengairn Muizenberg

Naar boven

Shopping

Shopping rondom Kaapstad Waterfront Waterkant Golden Acre Gardens Kalkbay Blue Route Cavendish Kloof Centre Canel Walk

Naar boven

Sporten

Sporten rondom Kaapstad Diepzee duiken Bungee Jump Berg beklimmen Fietsen Para Sailing Paardrijden Scuba Diving Surfing Kanoën Cricket Rugby Zeilen Wind Surfing Sky Diving

Naar boven

Golfen

Golfen rondom Kaapstad Millerton Metropolitajn Rondebosch Steenberg Clovelly Royal Cape Belville Mowbray Westlake


Er liggen genoeg golfbanen rondom Kaapstad om elke dag een andere baan te spelen die kwalitatief hoogstaand is. U kunt u eigen uitzicht kiezen: bergen, zee, natuur, dieren of de wijnlanden. The Royal Cape is de oudste en Arrabella is waarschijnlijk de meest luxe.

Naar boven

Dieren

Dieren rondom Kaapstad Klipdassies World of birds Seal Island Zee honden Osrich farm Aquarium Monkey Town Walvissen Pinquins Bavianen


Naar boven